Kangoo Jumps - MVJ
  • +359 878 272 822
  • гр. София, Студентски град

Kangoo Jumps

Kangoo Jumps

Видео

icon thunder

ВИД

Аеробика
icon clock

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

55 мин.
icon graphic

ИНТЕНЗИВНОСТ

Висока
icon check

СТАТУС

Активен

Инструктори

Описание

* Задължително е предварително записване за запазване на обувки в програмата ни тук

ВАЖНО! В часовете по Канго Джъмпс е необходимо да се слагат дълги чорапи. В случай, че сте забравили можете да закупите от рецепцията. Също е необходимо да се регистрирате в залата поне 15 мин. преди часа. Резервацията на обувките отпада 5 мин. преди началото на часа. 

Произход и история на Kango Jumps

Kango Jumps е един от спортове, които придобиха голяма популярност през последните няколко години. Интересът към него се дължи както на нестандартната екипировка, така и на възможността да горите калории, докато се забавлявате. Той представлява високоефективна и изгаряща мазнините тренировка, изпълнявана с помощта на пружиниращи обувки. Тези обувки първоначално са създадени с рехабилитационна цел през 80-те години в Канада. Едва по-късно, през 1994 година започват да се използват и за спорт. Днес Kango Jumps e предпочитан от много хора, за да поддържат форма.

С каква продължителност е тренировката?

Една стандартна тренировка продължава 55 минути и се провежда от наш серитифициран инструктор по Kango Jumps. Тренировката прилича на танц, тъй като стъпките се наслагват и след комбинирането им в края на основната част се получава един блок от стъпки, подреден в хореография, под звуците на популярна денс музика. Приятно и забавно, а освен това и работите за извайване на фигурата си, тъй като обувките правят тренировката по-интензивна, добавяйки тежест.

Защо да изберем специални обувки за Kango Jumps?

Вероятно вече се чудите дали подскачането с тези интересни обувки е безопасно. Всъщност проучванията показват, че ако носите нормални обувки по време на тренировка, шансът да получите някакво нараняване или контузия е много по-висок, отколкото с Kango Jumps обувките. Причината се крие в специалния пружиниращ механизъм, който спомага за намаляване противодействието със земята до 80%. Освен това, те намаляват натоварването ставите и поддържат изправена позицията гръбначния стълб, докато вие изпълнявате упражненията.

За кого са подходящи тренировките?

А лесно ли е да се научите да подскачате с тези обувки? Много от хората, които посещават за пръв път тренировка по Kango Jumps са леко притеснени дали ще се справят. Няма защо да се притеснявате. Първоначално чувството може и да е странно, но постепенно ще ставате все по-добри и координирани. Обикновено до края на тренировката новодошлите вече са усвоили техниката. Освен това нашият треньор също ще ви даде насоки и ще ви помогне.

Ползи и резултати от тренировки по Kango Jumps

По всичко личи, че тези тренировки са изключително забавни. Но вероятно се питате дали те ще донесат някакви ползи за вашето тяло. Бързаме да ви кажем, че отговорът е категорично „ДА“. Kango Jumps е доста по-ефективен от останалите аеробни спортове. С него може да изгорите до 25 процента повече калории. Освен това Kango Jumps помага да забързате метаболизма си и да не трупате мазнини. Всичко това го превръща в чудесен начин да се избавим от нежеланите килограми и да стегнем мускулите на краката, корема, седалището и ръцете. Тренирайки редовно, лесно и бързо ще влезете във форма и ще усетите резултат.

Правилна стойка на тялото

Kango Jumps подпомагат за укрепването на гръбначния стълб и премахването на болките в гърба. Поради естеството на техния дизайн, обувките насърчават правилната стойка на тялото. Заобленият им край ви кара да стоите изправени, за да запазите баланса на тялото. Друга важна полза е, че той помага за запазване здравето на вашите стави и предпазва от развитието на тежки заболявания като остеопороза.

Рехабилитация

Kango Jumps e ефективен метод за рехабилитация след претърпяна травма. Много от лекарите препоръчват тези упражнение на своите пациенти, за да се възстановят по-бързо. Особено подходящи са за атлети и професионални спортисти, които след контузия, трябва да се влязат във форма за максимално кратък срок и да се завърнат обратно към състезателната си кариера.

Сърдечно съдова система

Освен това, упражненията, които правите са много полезни за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Интензивните аеробни тренировки подобряват кръвообращението, което води до понижаване на кръвно налягане и нормализиране на сърдечния ритъм.

Редуциране на нивата на стрес

В дългосрочен план, тренировките ще ви накарат да се чувствате много по-жизнени и изпълнени с енергия. Освен това те ще ви помогнат да намалите нивата на стрес в организма ви. Подскачайки и правейки упражнения, ще събудите детето в себе си и тялото ви произвежда много повече ендорфин, познат още като „хормон на щастието“. Както виждате ползите са много и са комплексни.

Социални контакти

И не на последно място, тренировките са групови. Можете да доведете приятел или свои близък човек, за да споделите повече време заедно. Ако пък посетите залата сами, това ще е страхотна възможност да се запознаете с нови, приятни и енергични хора и така да разширите социалния си кръг. Груповите тренировки съща така са много мотивиращи и помагат да постигате по-добри резултати.

Kango Jumps с MVJ SPORT в Студентски град

Kango Jumps е подходящ спорт, за всеки, които иска да поддържа форма, докато едновременно с това се забавлява. Ако и вие решите да посетите нашите тренировки, необходимо е предварително записване за запазване на обувки в програмата ни тук. Също така е необходимо да носите дълги чорапи. В случай, че забравите, такива може да си закупите от нашата рецепция. Повече информация за цени вижте тук, програма вижте тук и инструкторите вижте тук.

MVJ SPORT – Студентска поликлиника ще откриете на адрес: ул. „Стефан Младенов” №8, ет. 4,
1700 Студентски Комплекс, София

 

Галерия

Send this to a friend