Пилатес - MVJ
  • +359 878 272 822
  • гр. София, Студентски град

Пилатес

Пилатес

ВИД

Спорт

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

55 мин.

ИНТЕНЗИВНОСТ

Ниска

СТАТУС

Активен

Описание

Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години от германеца Йозеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна и стегната.

Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху опредена област, характерно за фитнес системите. Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението, облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта.

Методът “Пилатес” е Вашето решение за стройна и тонизирана фигура. Натоварването е разнообразно и подходящо както за начинаещи, така и за напреднали. Движенията се изпълняват с бавно темпо и с концентрация върху дишането, за да се постигне максимален ефект от мускулната работа. Заниманията взаимстват упражнения и от други стилове като Каланетика, Стречинг, Йога, Класически балет и др., както и използването на гирички, топки и ластици. Подчертаната работа за коремната мускулатура и правилната стойка са в основата на стила  “Пилатес”.

Джоузеф Пилатес твърди: “Добрата физическа форма не може да се постигне с пожелания, нито може просто да се купи. Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастие.”
Опитайте вкуса на щастието с “Пилатес”!

Инструктори

Видео

Галерия

Send this to a friend