• +359 878 272 822
  • гр. София, Студентски град

Power Fit силова тренировка

  • Home /
  • български /
  • Power Fit силова тренировка тренировки в София - MVJ

Power Fit силова тренировка

Кросфит тренировка в София

ВИД

Спорт

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

60 мин.

ИНТЕНЗИВНОСТ

Висока

СТАТУС

Активен

Описание

Какво представлява Power Fit силова тренировка?

Това е високо интензивна силова тренировка. Включва комбинирани движения от няколко спорта – вдигане на тежести, стронгмен, гимнастика, бягане. Основната цел е да ви направи по-здрави, по-силни и по-издръжливи. Това е функционална тренировка, целяща мускулна хипертрофия и повишаване на силовите качества на трениращите. Основно акцентираща върху силата и всички нейни разновидности – абсолютна сила, силова издръжливост, експлозивна сила, плиометрична сила. 

Начин на провеждане на тренировките

Тренировките се провеждат в група или индивидуално. Груповата тренировка е по-ефективна, защото участниците взаимно си помагат и се насърчават да постигат по-добри резултати. Едновременно с това не липсва и елемента на конкуренция и спортен хъс, който стимулира всеки участник в групата да даде максимума от себе си, за да подобри личните си постижения.

Структура на тренировката

Като всеки друг спорт тренировката започва със загрявка, за да подготвите тялото за по-интензивните упражнения. В същинската част се включват различни активности като: вдигане на щанги, мъртва тяга, набирания на лост, гребане на тренажор, упражнения с използване на собствена тежест или дъмбели. Целта е да се направят определен брой повторения за максимално кратко време. Тренировките могат да бъдат структурирани по различен начин – мощност, сила, аеробен капацитет, силова издръжливост. 

Разбира се, степента на трудност на упражненията е съобразена с индивидуалната подготовка на всеки участник, т.е. дали са начинаещи или напреднали.

Видове упражнения

Силовата тренировка е изключително разнообразна. Тя се състои от непрекъсната смяна на видовете упражнения за мускулните групи и интензивността, така че няма как да ви омръзне. С всеки следващ път трениращите се срещат с ново предизвикателство, което поставя на изпитание издръжливостта им. Тренировките развиват и петте двигателни качества – сила, издръжливост, гъвкавост, бързина и ловкост. Също така, през определен период се правят различни тестове, с цел трениращият да измери напредък си и да Ви покажем какво сте постигнали. Няма нищо по-мотивиращо от това да видиш как тялото ти се оформя, а физическата ти сила и издръжливост се увеличават.

Какви са ползите от Силовата тренировка?

Много хора смятат, че не разполагат с достатъчно време за редовни упражнения и това често ги спира да започнат да тренират активно. С тези тренировки обаче отделяте много по-малко време за тренировки и въпреки това получавате добри резултати. Те допринасят за по-добро цялостно здраве, изправена поза, гъвкавост, сила и баланс, тъй като тренират множество мускулни групи.

Сваляне на излишни мазнини

Освен, че са чудесен вариант за сваляне на излишните килограми, високата им интензивност помагат да постигнете желаното тегло бързо. Начинът, по който изглежда и се чувства тялото Ви, се променя още след първите няколко тренировки. Но почакайте да видите резултатите след няколко месеца постоянни занимания в нашата зала.

Ще изваете не само мечтаната коремна преса, но и още много други мускули.

Социални контакти

Не на последно място, нещото, което отличава тренировките и привлича много хора да се запишат е силното чувство за общност. В залата ще се запознаете с други мотивирани хора, които имат същите цели за постигане на резултати. С тях може да обсъждате тренировките, да следите напредъка си, да се подкрепяте взаимно, а защо не и да създадете нови приятелства. Мотивираната групата означава по-малък шанс да се откажете и по-голяма и по-добри резултати.

За кого са подходящи тренировките?

Вероятно си мислите, че тренировката е подходяща единствено за мъже, които имат дълъг опит със спорта и вече са изградили релефно тяло. Истината обаче е, че може да се практикува от мъже и жени, от млади и по-възрастни, от опитни спортисти или начинаещи. Тренировките се адаптират, така че да бъдат с подходяща степен на натоварване в зависимост от индивидуалното ниво на трениращия. Освен това, заради кратката продължителност, съчетана с висока интензивност, тренировката е много подходящ за хората със забързано ежедневие, които имат ограничено време за спортуване, но искат да се погрижат за тялото си и да бъдат в добра форма.

Казано накратко, единственото условие е да притежавате силен дух и желание да подобрите физиката и здравето си. Най-важното е да предизвиквате себе си всеки път, за да надминавате лимита на възможностите си.

Power fit в MVJ SPORT в Студентски град, София

Ако вече сте се убедили, че това е вашият спорт, не се колебайте да започнете. Ние от MVJ SPORT ви предлагаме да се включите в нашите групови тренировки. Всяка от тях е с продължителност 60 минути и се провежда от квалифициран инструктор, които ще се погрижи за Вашия комфорт и безопасност. Тренировките се провеждат в Кондиционната зала на MVJ SPORT, която се намира в сградата на Зимен дворец на спорта. Вижте с какви условия разполага на този линк. Нашите тренировки предлагат високо качество и постижими резултати на оптимална цена. Повече информация за цени можете да откриете тук, a записване и програма можете да видите тук.

MVJ SPORT – Кондиционна зала се намира в сградата на Зимен дворец на спорта в Студентски град, София.  Адрес: 1700 Студентски Комплекс, София
ул. “Акад. Борис Стефанов”
Пред сградата има безплатен паркинг, а за пътуващите в градски транспорт могат да се придвижат с автобуси N 280, 94, 102 и маршрутни таксита N 5, 7, 8.

Очакваме Ви, за да изградим заедно вашето мечтано тяло!

 

Инструктори

Димитър Ангелов

Видео

Галерия

Send this to a friend