Кондиционна тренировка - MVJ
  • +359 878 272 822
  • гр. София, Студентски град

Кондиционна тренировка

  • Home /
  • Кондиционна тренировка - MVJ

Кондиционна тренировка

Кондиционна тренировка корица, MVJ Sport
icon thunder

ВИД

Танци
icon clock

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

60 мин.
icon graphic

ИНТЕНЗИВНОСТ

Висока
icon check

СТАТУС

Активен

Описание

Кондиционната тренировка е в основата на всеки спорт, независимо дали е отборен или колективен. Ако тренирате футбол, волейбол, баскетбол, тенис или бойни спортове, кондиционните тренировки трябва да бъдат част от подготовката. Тези тренировки развиват качества като бързина, ловкост, издръжливост и сила. Наименованието идва от английската дума condition, която означава състояние. В наши дни спортът е особено динамичен, а високата му интензивност води до все по-голяма нужда от специфична физическа подготовка за спортистите. Именно това е целта на кондиционните тренировки. Те могат да бъдат полезни не само на професионалните спортисти, но и на любителите, които искат да подобрят физическото си и функционално състояние.

Всяка тренировка включва различни видове комплекси от упражнения, базирани на естествени за тялото движения. Съчетава бягане, каране на спининг колело, клякане, бутане, дърпане, подскоци, набиране и гребане. Използва се собствено тегло, свободни тежести, тренировъчни ластици и медицински топки. Благодарение на тези тренировъчни сесии се развива изключително добра физическа форма. Работи се за качества като експлозивност, бързина, сила, издръжливост, кондиция, за да се постигне атлетична фигура. Могат да бъдат изгорени до 1500 калории в рамките на 60 мин.

Тренировката е подходяща за хора, които обичат предизвикателствата, отегчават се от стандартните тренировки и се наслаждават на усвояването на нови умения. Както и за такива, които искат да изглеждат добре и да се радват със здравето и формата си.

Основните упражнения в кросфита ангажират цялото тяло. Замесени са вдигането на тежести, гимнастиката, леката атлетика, гребане и други основни спортове.

Инструктори

Дани лека атлетика
Дани Иванова
Денис
Денис Димитров
Димитър тежести MVJ Sport
Димитър Ангелов
Илия Илиев
Станимир Инструктор в MVJ Sport
Станимир Кнежански

Видео

Галерия

Send this to a friend