SPINING (колело) - MVJ
  • +359 878 272 822
  • гр. София, Студентски град

SPINING (колело)

SPINING (колело)

Spinning групови тренировки в София - Студентски град
icon thunder

ВИД

Спорт
icon clock

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

55 мин.
icon graphic

ИНТЕНЗИВНОСТ

Висока
icon check

СТАТУС

Неактивен

Описание

Какво трябва да знаем за тренировките по спининг?

Спининг е групово аеробно занимание, изразяващо се в организирано каране на специално пригодени за случая велoсипеди на закрито, наречени спинери. Провежда се от квалифицирани инструктори и може да бъде както ниско, така и високоинтензивно. Колелата и хореографията при спининг са създадени да имитират колоездене в пресечена местност.

Продължителността на един час по спининг е 55 минути, през които участниците следват инструктор и преминават през различни етапи – изкачване, спускане, спринтове и др.

Както всяко едно аеробно ориентирано занимание и спинингът започва със загрявка, преминава през основната аеробна част, която има продължителност не по-малко от 20 минути и след това сърдечният ритъм на участниците плавно се връща обратно до стойностите, характерни при започването на часа.

Проучвания сочат, че при 40 минути спининг се изгарят около 500 калории. Трябва да се има предвид, че тази стойност е само ориентировъчна, тъй като количеството изгорени калории се влияе от интензивността на тренировката и други фактори.

Положителни ефекти от тренировките

При редовно занимаване със спининг може да очаквате:

  • развиване на силно, издръжливо и здраво сърце;
  • по-голяма аеробна издръжливост при натоварвания за по-дълги периоди от време;
  • намаляване времето за възстановяване на организма след тренировка;
  • възможност да акумулирате повече енергия;
  • загуба на много телесни мазнини.

Ако ви предстои първо посещение на спининг тренировки, то е добре да подготвите предварително за някои неща:

Какво облекло да изберем?

Тренировките по спининг до обилно изпотяване. Предвидете горнище, което абсорбира влагата. Бихте могли да си вземете и кърпа, с която да се подсушавате. За предпочитане са късите панталони, които ще ви осигурят максимална свобода на движение в коленете.

Ако сте от хората, които смело влагат в екипировка, то може да си потърсете специално пригодени обувки за спининг. Това ще направи тренировката ви максимално комфортна и приятна.

Дамите могат да заложат на добър спортен сутиен и къс клин.

Спининг колелото не е съвсем еднакво с традиционния велосипед за каране. То не притежава скорости, а лост, чрез който се определя степента на съпротивление, тоест – колко мускулна сила трябва да приложите, за да увеличите бройката на завъртанията за минута. Представете си, че карате по нормален път; колкото по-силно съпротивление е зададено, толкова по-стръмен все едно е теренът, по който се движите. Темпото се бележи с RPM и се задава от инструктора.

Съвет

Никога не се притеснявайте да споделите на своя треньор, ако усещате, че не се справяте със скоростта или съпротивлението. Той ще се съобрази с физическите ви възможности.

Какво е нужно да знаем за настройването на велосипеда за спининг

Важно е да бъде настроено според ръста ви. Височината на седалката трябва да достига хълбока ви, докато стоите в изправено положение. По този начин, по време на въртенето на педалите, коленете ви ще се свиват под 25 – градусов ъгъл. Дръжте коленете си прибрани така, че да се падат точно над пръстите на краката. Разстоянието между седалката и дръжката трябва да е равна на дължината на предмишницата ви.

Имайте предвид, че от височината на дръжките зависи натоварването на кръста. Така че ако имате проблем с тази област на тялото, повдигнете дръжките малко по-нависоко, за да се спести напрежението.

Как да се храним преди тренировка

Постарайте се да не отивате на гладен стомах, но и да не сте яли току-що. Най-добре ще е да сте приели храна 90 минути преди началото на тренировката. По този начин организмът ви ще е усвоил полезните вещества и ще сте изпълнени с енергия. Не бива да забравяте да се хидратирате – преди, по време на заниманията и след тях. Така че носете със себе си задължително бутилка с вода.

За кой сезон е подходящ Спининга

Спинингът ще ви осигури редовни тренировки през цялата година, тъй като се води на закрито и е независим от климатичните промени навън. Ние можем да ви предоставим напълно обзаведена база, зареждаща атмосфера и професионални напътствия от нашите високо квалифицирани инструктори, срещу оптимална цена.

Ще осигурите на своя организъм движението и енергията, от които то се нуждае, за да се справя с ежедневния стрес. Спинингът, освен спорт, е и много приятен начин за забавление. Той е не само подходящ за съчетаване с друг вид спортове (като йога или стречинг), а е дори препоръчително да се допълва с тях, за да увеличите вашата издръжливост и направите тренировките си още по-пълноценни.

Спининг тренировки в MVJ SPORT, Студентски град

Едно от най-големите предимства на този спорт е, че не изискват никакви специални способности. В него няма нищо сложно за усвояване – от вас се изисква единствено да въртите педалите.

Ако смятате, че спинингът е вашето занимание и сме спечелили доверието ви, то може да ни откриете на адрес:

1700 Студентски Комплекс, София

 

 

Инструктори

Станимир Инструктор в MVJ Sport
Станимир Кнежански

Видео

Галерия

Send this to a friend