• +359 878 272 822
  • гр. София, Студентски град

Степ Аеробика

  • Home /
  • Степ Аеробика в София - MVJ

Степ Аеробика

степ аеробика

ВИД

Танци

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

60 мин.

ИНТЕНЗИВНОСТ

Висока

СТАТУС

Активен

Описание

Движенията са съставени от аеробни модели на класическата аеробика, които се изпълняват върху степ платформа с ниска или висока интензивност на натоварване на фона на енергична поп музика. Степента на натоварване зависи от височината на степ-платформата, съобразена с индивидуалните и възрастовите особености на спортуващите.

Този вид спорт увеличава натоварването на мускулите на седалището и бедрата, а упражненията с гирички обогатяват комплексите като оформят мускулите на ръцете, гърдите и гърба. Коремните преси завършват тренировката, стягайки коремната мускулатура. Този вид аеробика подобрява гъвкавостта и издръжливостта, силата и координацията. Повишава настроението и се бори успешно срещу стреса,изгаря мазнините,укрепва сърдечно-съдовата и дихателната система.

За 1 час се изгарят 300-400 kcal. Разнообразни комбинации от завъртане, изкачване и подскачания правят тренировката изключително ефективна. Стречингът или разтягането на мускулатурата спомага за предотвратяването на травми и мускулна треска. Тренировката е съобразена с нивото на групата, т.е. дали са във форма за висока или по-ниска интензивност.

Инструктори

Видео

Галерия

Send this to a friend