Степ Аеробика - MVJ
  • +359 878 272 822
  • гр. София, Студентски град

Степ Аеробика

Степ Аеробика

Краси mvj студентски град
icon thunder

ВИД

СПОРТ
icon clock

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

55 мин.
icon graphic

ИНТЕНЗИВНОСТ

Висока
icon check

СТАТУС

Активен

Описание

Движенията са съставени от аеробни модели на класическата аеробика, които се изпълняват върху степ платформа с ниска или висока интензивност на натоварване на фона на енергична поп музика. Степента на натоварване зависи от височината на степ-платформата, съобразена с индивидуалните и възрастовите особености на спортуващите.

Този вид спорт увеличава натоварването на мускулите на седалището и бедрата, а упражненията с гирички обогатяват комплексите като оформят мускулите на ръцете, гърдите и гърба. Коремните преси завършват тренировката, стягайки коремната мускулатура. Този вид аеробика подобрява гъвкавостта и издръжливостта, силата и координацията. Повишава настроението и се бори успешно срещу стреса,изгаря мазнините,укрепва сърдечно-съдовата и дихателната система.

За 1 час се изгарят 300-400 kcal. Разнообразни комбинации от завъртане, изкачване и подскачания правят тренировката изключително ефективна. Стречингът или разтягането на мускулатурата спомага за предотвратяването на травми и мускулна треска. Тренировката е съобразена с нивото на групата, т.е. дали са във форма за висока или по-ниска интензивност.

Инструктори

Видео

Галерия

Send this to a friend