Йога - MVJ
  • +359 878 272 822
  • гр. София, Студентски град

Йога

Йога

Йога - Студентски град, София
icon thunder

ВИД

Спорт
icon clock

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

60 мин.
icon graphic

ИНТЕНЗИВНОСТ

Ниска
icon check

СТАТУС

Активен

Описание

В MVJ SPORT можете да се включите в 2 вида йога практики – Хатха йога (класическа) и Фат бърнинг йога (динамична).

Хатха йога
Подходяща за всеки, който търси изграждане на баланс между тялото и ума. Практика, даряваща свобода и лекота на движенията, разтоварване на психиката, укрепваща мускулите. Намираме баланса както в практиките по йога, така и в живота. Да дадем почивка както на тялото, така и на ума. Да бъдем активни към създаване на нашето щастие, защото нашата съдба е в нашите ръце.

Фат бърнинг йога

Комбинира динамични и статични йога асани. Интензивността е ниска, а движенията са плавни и натоварват всички мускулни групи на тялото. Чрез Фат бърнинг йога се постига ускорен процес на детоксикация и изгаряне на излишните мазнини. Дишането е част от комплексите, но няма специална релаксираща част за релаксация и медитация както в класическата йога.

Произход на йогата.

Йогата е позната на човечеството още от древни времена. Предполага се, че е възникнала някъде около 5-6 в. преди Христа. Думата „йога“ в превод от санскрит означава „свързвам се“, съединявам се“, „сливам се“. Най-общо казано, тя представлява системата от физически, ментални и духовни практики, чиято цел е да укрепят ума и тялото. В наши дни, йогата се е превърнала в предпочитан начин за много хора по целия свят да поддържат тялото си във форма, а също и да намалят стреса от забързаното ежедневие. Съществуват различни разновидности, но нашите тренировки са фокусирани върху „фат бърн“ йогата.

Съвсем накратко, това тя е насочена към това да спортувате и да горите калории. Fat Burning Yoga e комплекс от последователни разтягащи асани и силови упражнения, които тонизират цялото тяло.

Какви са положителни ефекти от практикуването на Йога?

Ако до сега не сте посещавали йога, може би ще се запитате колко ефективен начин за намаляване на теглото е този спорт и като цяло, какви са ползите от практикуването му. За да отговорим на тези въпроси, в следващите редове сме обобщили какви са положителните въздействия на йогата върху нашето тяло.

Тонус.

Тя помага за повишаване тонуса, укрепването на мускулите и така допринася за извайване на тялото. Fat burning йогата поставя акцент върху по-интензивни упражнения, които топят мазнините. Постоянството, съчетано с правилно хранене ще ви помогне да влезете във форма и да имате по-гъвкаво и по-стегнато тяло.

Излишни килограми.

Йогата, също така, предлага психологически ползи в борбата с излишните килограми. Много често причините за покачването на теглото ни са свързани с някакъв вътрешен проблем и суровата самооценка, която имаме за себе си. Тези причини често водят до отключване и на т.нар. емоционално хранене. Чрез йога, ние можем да успокоим съзнанието си и да възвърнем вътрешния си баланс. Възстановяването на физическата активност чрез практиката на асаните може също така ще ви направи по-уверени и ще върне контрола над емоциите ви отново във ваши ръце.

Балансиран начин на живот.

Ако вашата цел е по-скоро е да водите балансиран и здравословен начин на живот, то йогата е чудесен избор. Тя има множество ползи, укрепващи духа и тялото. Редовното практикуване на йога ще ви направи по-гъвкави и по-силни. С времето ще забележите, че се чувстване много по-енергични и жизнени. Различните упражнения помагат за подобряване на дишането и ускоряване на метаболизма. Йогата, също така, поддържа нормалното функциониране на кардиоваскуларната система и ви предпазва от развитието на болести на сърцето. Да не забравяме, че освен към физическите упражнения, тя е насочена и към духовните практики. Йогата оказва положително въздействие за намаляване нивата на стрес и безпокойство в организма ви. Тази полза е изключително необходима, защото в днешно време, ние живеем все по натоварен и често нездравословен начин на живот. Практикуването на йога ще ви направи по-щастливи и удовлетворени.

Социални контакти.

Освен това, тренирайки в група, ви дават възможността да се запознаете с нови и различни хора. Заедно може да обсъждате целите си и да поддържате мотивацията си, за да постигате видими резултати. Не е изключено да откриете нови приятели, докато се забавлявате и работите за постигане на желаната от вас форма.

За кога са подходящи тренировките по Йога?

Нашите тренировки са чудесен избор за хората, които желаят да подобрят формата си и да избягат от стреса. В заниманията могат да се включват всички – без значение от възраст и физическа подготовка, подходяща е за активни и търсещи предизвикателство хора. Независимо дали сте решили да тренирате редовно или просто да избягате от шума на София, нашите тренировки ще ви помогнат да се чувствате и изглеждате по-добре.

Какво облекло да изберем?

Съветваме ви да се подготвите за тренировка, като изберете спортни дрехи, с които ще се чувствате комфортно ви бъде лесно да се движите. Освен това не забравяйте да си набавите и чифт удобни спортни обувки. Вземете си йога пътечка, върху която ще изпълнявате упражненията. По желание може да си носите други принадлежности – като кърпа и бутилка с вода. И разбира се, не забравяйте да се заредите с добро настроение и ентусиазъм.

Йога тренировки от MVJ Sport & Dance в ж.к. Студентски град.

Ние от MVJ Sport & Dance ви предоставяме приятна атмосфера и уютна зала за тренировки. Всяко едно йога занятие е с продължителност от 1 час и се води от сертифициран инструктор. Той ще ви помогне да навлезете бързо и да се справяте успешно с упражненията. Ние ви предлагаме оптимално съотношение между цена и качество.

Повече информация за записване, програмата на курса, а също и за нашите йога инструктори, може да намерите на уебсайта ни. Студиото на MVJ Sport & Dance се намира на удобно и комуникативно място в Студентски град.

Може да ни отриете на адрес: Студентска поликлиника, ул. „Акад. Стефан Младенов“ 8, 1700 София

 

Инструктори

Видео

Галерия

Send this to a friend